Frej & Slidrugtanne...

... är en sammarbetskniv som kostat mycket blod, svett och tårar ;-)

Historien är denna: På en knivträff vi hade här i Gävle hade jag med mig lite skaftmtrl som intresserade den erkänt duktige Magnus A, Sandviken. Biten kunde inte köpas för pengar men väl bytas mot ett bla upplyste jag denna herre om. Affären var därmed i hamn till min lycka. Bladet skulle tillverkas utan samrådan med mig och vara ett typiskt Magnus blad :-).

Efter en liten, men spännande väntan så fick jag bladet i min hand och det motsvarade fullt ut min förväntan.

min gode vän och kollega Fredrik träffas regelbundet för att bygga kniv, och tillsammans började vi spåna på att faktiskt bygga denna tillsammans och skicka den till SM i Bosjökloster detta år. Vi fick med oss magnus i denna tanke. sagt och gjort så skissade jag upp hur jag ville ha den. Kompisen fredrik började spåan på hur scrimmet skulle se ut... men vi var helt överens om att den skulle ha ett forn nordiskt tema. Frej & Slidrugtannefick det bli. Men tidsoptemister var vi, en mindre justering av bladet behöve göras och tiden gick rasandes fort... och vips var tiden för ett inskick till SM förbi.

Scrimmet tog tid och under värmen av lampan slog sig mammutskalorna och behövde justeras så gott det gick, fastlimmade som de var :-(.

Men nu två månader efter SM tävlingen bled den tillslut klar och vi är nog nöjda trots allt. Hopps ni gillar den oxå.

Vi ses!

cM