Nyårskrönika A la carlMichael

Ett hädelserikt år är till ända och jag tänkte mig försöka göra en sammanfattning i ord och bild.

Året 2013 avslutades på ett fantastiskt sätt på ett fint hotell med utsikt över Etiopiens huvudstad Addis Abeba där jag, gumman Pia, mina syskon, en systerdotter samt svåger befann oss då. 2014 fick således en lika häftig start i mitt barndomslad....38 år sedan vi syskon tillsammans var där senast. Här en bild av oss alla utanför ett av husen som vi bodde i som barn.

Naturligtvis så besökte vi kejsarens gamla lejon zoo... kul att se levande lejon igen... mindre kul att se hur ledsna de var att år ut och år in sitta instängda i sina burar...

Väl hemma igen så var det bara att krypa ner i snickarboa igen för att ha något att ta med sig till den årliga knivmässan i New Jersey ECCS.

Hade bland annant denna kniven med mig dit.

Tyvärr så fick den följa med hem igen. Tråkigt oxå att för första gången bli lurad... en "kund" om man nu kan kalla honom det betalade en kniv med check... Lyckades inte lösa in den i USA och här i sverige så skulle det bli för dyrt att ens försöka. Efter att ha provat att få kontakt med kunden på alla möjliga sätt men misslyckats så var det bara att bita i det sura äpplet. Sålde tre knivar till under mässdagarna.

Här en utsiktsbild från hoteller över den stora staden "The Apple" på andra sidan av Hudson river.

Väl hemma igen så fick paret Almqvist plötsligt tankar om att köpa en ny bil :-) efter att ha sen en fin Volvo V 40 på TV reklamen.

Och så vart det... bilen beställdes för leverans i början på Juli... Ut med annons på den gamla bilen på Blocket

Misslyckades dock med försäljning via det forumet.... så det fick bli inbyte hos Volvo istället.

Midsommar i Björnsjö... kallt och regnigt men en fin dubbel selfie blev det :-)

Leverans av nya bilen blev det sista veckan i Juli... Äntligen!

 

Ja vad hände mer denna varma sommar... Jo Lillsyrran gick fram till altaret med sin Kent :-)

GRATTIS syrran till det!

Sista helgen i Augusti var det så dax för årets SM, ett riktigt lyckat arrangemang för både SvKnf och mig. Plockade en tung titel genom Guld i helhornsklassen med kniven här nedanför. Hade den som en byggtråd på det Brittiska knivforumet: http://www.britishblades.com/forums/sho ... highlight= Välbesökt och uppskattat. Plockade oxå hem ett silver i Temaklassen med en filékniv och ett silver i Konstkniv.

Fick ett nytt rektorsområde att jobba i i och med höstterminsstarten. Bergby centralskola, 3.5 mil norr om Gävle.

Nya bilen kommer väl till pass i denna jobbpendling.

Hösten lunkade på i vanligt takt, detta efter att ha laddat batterierna på en fjällvandring i Amarnäsfjällen direkt efter kniv SM;et med ett härligt kärngäng.

Ragge, Kurt, jag och sist men inte minst Pontus. Tack för en härlig vandring.

En av många vackra höstvyer som dök upp:

Julen firade gumman och jag hos syrran i Skellefteå, mamma var oxå med :-).

Kniven som jag nu avslutar krönikan med gjorde jag på en ingivelse helgen innan jul och blev en present till min bästa lillasyster.

Gott Nyyt År, Happy New Year, Hyvää Uutta Vuotta,

 

cM

Comments

Spännande med dina knivar

Roligt att du fortsätter och kämpar på med dina alster (knivar) Jag njuter varje halvår som jag kommer på att gå in och titta på det nya som hänt. Grattis också till segrarna i tävlingar i bl.a. skåne. Kommer nog att kontakta dig igen under våren. Njut av dagen!!!

Bo Söderlind

Tackar! Kul att du tittar in

Tackar!

Kul att du tittar in i bland Bosse :-)

Bra skrivet, roligt att läsa.

Bra skrivet, roligt att läsa. Tack för det. Supersnygg benkniv.
Gammorsan