Nÿårskrönikan 2015

Hej alla goa vänner och alla andra som läser detta!

Hej o hå vad ett år går fort... upptäcker till min förvåning att senast jag skrev här i bloggen så var det krönikan för 2014!!!

Så nu kör vi igen ;-) får bli en riktigt lång en med många bilder som kompensation...

Året 2015 startade på ett bra sätt i vårt grannland Finland på Helsinki knife show med många träffar av goda knivvänner och en av de bästa försäljningsresultat jag haft på en knivmässa på många år... två knivar sålda och en hel del skaftmaterial. Kul!

Väl hemma på Skogsfruvägen igen så var det bara att börja bygga kniv igen med sikte på SM:et i Båstad sista helgen i Juli.

Gjorde en satsning på att försöka ta hem halvhornsklassen samt liten konstkniv med bla dessa två knivar

Dragon Finger

Ladys Leg

Men platt fall vart det där... alla knivar färdiga i god tid för en gångs skull. Men fick inte tummen ur... och skickade iväg tävlingsbidragen typ en dag försent. Så de hann inte fram i tid för bedömningen så fick tillbaka knivarna i oöppnat paket... SNOPET!

En annan glad nyhet detta år var detta...

AKO choklad/mint kola dök upp i affärsdiskarna igen... snabb var första påsen uppäten... gott gottigott gott.

Fram på vårkante i slutet på Mars undrade min gode vän och kollega om jag någonsin gjort någon pipa. Nej vart svaret... men nu har jag det :-) Frågan satte fart på min inspiration att göra något helt annat än knivar i min snickarbod, material och specialtillbehör köptes in för en framtida pip-produktion, men första provbyggarpipan fick bli i masurbjörk som jag ändå hade liggandes hemma. Med ganska gott ( i dubbel bemärkelse ) resultat tycker jag.

Första stopet med "Rainy Day" en regning dag i våras.

Sedan vart det pipbyggeri för hela slanten ett tag. Kul, annolunda men ändå teknikmässigt ganska nära knivmakeriet.

9 pipor på raken vart det visst... och en såldes direkt till en samlare i USA. Sotaren vart namnet ;-)

Här kommer några fler av mina första pipor...

Lava

Eld i hatten

Blårök

Äntligen sommar!!! och dax för lite underhåll av huset... eller åtminstone framsidan. Fönster som skrapats och målats, Husgrunden och bron uppfräschad, garageuppfarten omasfalterad och en lite stentrappa byggd.

En av sommarens stora utmaningar var att få min "Herbie" klar efter många renoveringsmotgångar med rost och annan skit... men klar och fin vart den. Tja... klar och klar... men körfärdig i alla fall :-)

Fin eller hur? Vart en söndagstur med frugan oxå till Hedesunda med omnejd...

En helgtripp till Åbo hann vi oxå med denna sommar.

Sedan var det dax för att packa för Båstadsresan och kniv SM... så synd bara att jag inte deltog i själva tävlingen... hade haft en riktigt bra chans på fina placeringar...

Först en mellanlandning på Visingsö utanför Gränna.

 

Men det var kul att vara med och lära känna en ny stad och hantverksmässa. Gumman passade på att ha Yogaklasser på Friskis inne i Båstad. Här jag och mitt marknadsstånd

En kall, blåsig och regning mässa... minst sagt. Sista dagen fick vi evakuera marknadstånden och flytta in i stora knivutställningstältet.

Inga knivar såldes men väl två pipor... bla denna ;-) till en "livare" som tyckte att den passade honom.

Sedan hem igen för att ta emot storfrämmat fam. Andersson. Alltid lika välkommet besök. Passade lämpligt nog på att besöka ny Etiopiska resturangen Massawa. Gott gottigott gott igen...

Sedan var det dax att bryta semestern för lite jobb... Facklig kurs med Akademikerförbundet SSR och Prideveckan. Mycket givande och intressant. Kul att Gumman (med passande hatt ) sedan kunde ansluta för själva paraden i strålande solsken, mycket folk och färger.

Kan rekommendera ett besök i Pridepark oxå... där det kan hända spännande saker ;-)

Och nog är Stockholm vackert i solnedgången...

Några dagar ledigt igen innan skolstart och sedan årets utmaning för mig och mina kollegor & chef på jobbet... Midnattsloppet.

Åter till Stockholm igen och spri... lunk... gå milen. Tror faktiskt att jag var sist i mål... av alla deltagare. Men så här såg vi/jag ut före... efter går inte att visa ;-)

Höstterminen igång i och med loppet både i skolan och hemma på fritiden. Avverkade först en pipbeställning till en god vän.

Sedan var det bara att sätta igång med de två knivbeställningarna jag fick  i slutet av augusti, en Amerikan som ville ha två stora pjäser att använda vid behov. Efter mycket jobb så vart de tillslut klara. Här en av dem...

"Höst" fick den heta fast på utrikiska ;-) mitt största egentillverkade blad någonsin. Nöjd? Ja!

Just klara med dessa två så trillar ytterligare en beställning in.... denna gång från Schweiz och en trevlig kille som gllade att maila... nytt rekort i mailkommunikation med en kund. Landade på drygt 80 st innan kniven var klar och levererad. Men säkert en av mina mest nöjda kunder...

Hann med en pipa till mellan alla knivbyggen... Cleopatra:

Prolog

julen tillbringades hemma bara Pia & jag i all enkelhet, skönt, med sovmornar, slöjdtimmar i verkstan för att hinna med sista kniv & pipbygget innan nya året. Lät min inspiration och humor få leda mig rätt med dessa två:

"Tomte" och

Hälge... Kul va!

Årets julklapp till oss själva vart en spahelg över nyåret på Hasseludden och Yasuragi...

Tolvslaget firades på terassen med utsikt över Stockholms hela fyrverkeri skådespel.

Gott Nytt År så ses vi igen... om 12 månader om inte förr ;-)

 

carlMichael